Beijing, China

Hej hej :)
Nu är vi äntligen i China, kom hit för bara några timmar sedan och sitter just nu på vårat hostel som låg rakt över gatan från tågstationen. Tågresan mellan Ulaanbataar och Beijing var helt klart den segaste av alla, man var hyfsat trött på att åka tåg kan vi säga, men Gobi öknen var cool och stor! Nu ska vi snart iväg och äta lite hade vi tänkt oss, kommer kännas gött med lite varm mat i magen nu :)
Tjohoo så länge :)
Kram

Hotell, äntligen!!! :)

Hallå, just nu sitter vi på ett hotell! i Ulaanbaatar och dricker en kall mongolisk öl för 5 kr, den är väldigt god faktiskt. Vi har precis varit ute på den mongoliska stäppen och det var helt underbart! Kallt men solen värmde bra så vissa brände sig till och med (vi reser iofs mest med engelsmän ;)). Vi bodde i en jurta med två andra tjejer, en från England och en från Nederländerna. Det snöade inatt här också så när vi vaknade imorse var bergen runt oss täckta med snö.
Vi har haft en super duper guide här i mongoliet som heter girlee, eller det är hennes engelska namn som betyder ljus på mongoliska. Det blev ingen ridning då det hade snöat men vi fick skjuta med en mongolisk pilbåge, vandra över bergen till en speciell sten som såg ut som en gigantisk sköldpadda, varit hemma hos en mongolisk familj och deras jurta, spelat mongoliska spel och varit på den "svarta marknaden", (jag köpte en sjal). Så nu väntar vi på att vi ska till någon sorts mongoliska kulturell show, sen ska vi till en mongolisk barbecue och till kareoke och sen blir de club, sista kvällen med gruppen nu nämligen :)
Imorgon ska vi med tåget till Kina, tar endast 1,5 dagar så de blir en kort trip. Vi ska upp kl 06.30 imorgon då de blir inte mkt sömn, men vi ska ku sitta på ett tåg iaf :)
Nu måste ja gå!!
Ha de bra hemma i Sverige!
Puss o kram på er alla!!!! :)

Mongoliet :)

Hej hej :)
Nu har vi precis kommit till Mongoliet! Eller två timmar sedan nu. Tåget anlände 06.10 i Ulaanbaatar och vi har redan hunnit med att växla pengar, handla på en supermarket, fått information om det stora torget och nu har vi ätit frukostbuffe på ett hotell för 8000 turgrik = ca 50 kr. Nu ska vi snart ut till ett gearcamp ute i bergen, där ska vi vara till imorgon och sen ska vi tillbaka till storstaden och sova en natt till på hotell innan tåget går vidare mot Peking :)
Igår så spenderade vi ca 6 timmar vid gränsen Ryssland/Mongoliet, där hann jag och Andreas bestiga ett berg och gå en sväng i stan innan det var dags för passkontroll, det gick smidigare än förväntat, inga problem! Sen åkte vi i en halvtomma innan vi kom till den andra gränsstationen, där tog det "bara" 2,5 timmar :) Sen gick vi sova en god natts sömn innan vi skulle upp här kl 05.00.
Nu ska vi ut i bergen och rida på hästar och bo i hyddor :) Jag har lagt upp lite bilder på Facebook så ni kan ju gå in där och kolla om ni vill.
Ha de bra så hörs vi snart igen :)
Saknar er!! Kraaaam från iskalla Mongoliet :)

Irkutsk och transsibiriska

Hej hej!
Nu tänkte vi uppdatera lite igen när vi har internet. Vi är just nu på ett gasthouse vid Baikalsjön, vi har fått vårat eget rum nu efter att ha bott med en hel vagn med ryssar och andra illaluktande människor i 5,5 dagar. Tåget gick faktiskt väldigt bra förutom att folk rökte i rummet där man går av tåget så hela vagnen var full av rök! Det var inte nice... Men nu har vi som sagt tillbringat snart 1,5 dagar av tåget och det känns otroligt skönt. Byn vid Baikalsjön är inte mycket för världen men vyerna är otroliga :) Vi lägger upp bilder så fort vi kommer åt en dator, de går inte att lägga upp bilder från iphonen på den här hemsidan.
Nu sitter vi och väntar på att bussen ska gå in till irkutsk sedan ska vi till en supermarket innan vi åker iväg till tåget igen, denna gången blir det dock en fyra personers kupé där vi kan öppna fönstret (vilket vi inte kunde när vi bodde alla i en vagn), det är lyx!! Haha... Vår standard sjunker dag för dag :)
Tanten här på guesthouset har ingen växel och vi har 700 rubel för mycket, så hon försöker lura av oss våra pengar, det händer ganska ofta här att man blir erbjuden att göra saker men i slutet så visar det dig att det kostar pengar, så nu har vi lärt oss att alltid fråga innan. Man måste också be om att få extra mycket mat för portionerna är så små, Andreas har börjat äta upp alla andras rester för att bli mätt, de andra vi reser med äter nämligen aldrig mycket då dr alltid är bakis från all vodka de dricker på kvällarna.
Hoppas att ni har det bra hemma, nu bär det av mot rysk/mongoliska gränsen, så får vi se hur det går!
Ha de bra!
Kram kram :)

Ryssland

Nu har vi precis vaknat ch ska snart ivag till taget, vi sov over tolv timmar inatt, sa nu ar vi utsovda iaf... Igagkvall nar vi km sa blev det stressig da vi inte kunde fa fram var metron lag da alla endast talade ryska me\en till slut lyckades vi anda traffa en ryss som talada lite ru\yska och v var pa vag igen. Val vid ratt sation sa tog det ett tag att hita hostelet som var val gomt bland husen, da vantatde redan var grupp pa oss sa att vi gick in checkade in och sedan var det bara ut i kylan igen for att sedan vandra omkring i moskva till ni pa kvallen. Kallt som tusan va det och nar vi val kom hem deckade vi bada som tva stockar! Nar Andreas val vackte mig igen sa var kl 10.30 ch vi var tvungna att gora oss iordning, duscha hann vi ine heller sa en dag till uan dush blir det.
Nu maste vi skynda oss igen, vi ska till en supermarket innan vi ska pa taget sa vi har nagon mat med oss ;)
Vi kommer vara tysta nu nagra dagar eftersm att det inte finns nagon mojlighet till inernet pa taget, uppdatering kommer forhoppningsvis i irkutsk igen :)
Hoppas allt ar bra i Sverige! Vi saknar redan svenska frukostar...
Hej hopp hrs vi snart igen! Kraaaam!!!

Godbye Sweden...

...just nu sitter vi på Kastrup flygplats i Köpenhamn och väntar på att nästa flyg ska gå, 10.20. Vi har precis tryckt i oss  några kokta ägg och macka till frukost. Sömn blev det däremot inte mycket av inatt, Andreas lyckades sova 3 timmar iaf jämfört med mig som kanske fick Max 30 min pga problem med uppdatering av iPhone i sista sekunden. Men än så länge har allt gått bra och vi har inte varit med om några oväntade överraskningar :) Nu ska vi kolla vilken gate vi ska dra oss mot för att komma med nästa flyg.
Next up, Moscow Russia!
Ps. Ryggsäckarna är än så länge inte så tunga, jag: 13 kg och Andreas: 15 kg. Så shoppa kan vi göra, plus att flera av de kilorna var mat ;)
Ha de bra så hörs vi snart igen!
Vi kommer sakna alla där hemma :)
Kraaaaam

3 timmar tills klockan ringer...

... å vi e fortfarande uppe. Oj va busiga vi e! Resfebern har sköljt över oss å vi kan inte sova. Väskan är packad. Carry-on väskan är packad. maten är preppad, pappren utskrivna men har vi verkligen fått med oss allt?
Only time will tell!
3 timmar kvar tills klockan ringer å nu säger vi gonatt så Gonatt!
Ryssland nästa!
Peace!!

PancakezVad är Transsiberian - a trip to asia?

Hallå allihopa :)
Jag tänkte börja med en liten beskrivning om vad ni kommer kunna förvänta er av denna fantastiska blogg i framtiden, detta så ni kan en liten smakbit av vad som komma skall...
Vi (Josefine Uno och Anderas Kölling) kommer göra en resa som startar på Landvetter flygplats den 17/10-11. Därifrån tar vi oss vidare via flyg till Moskva där vi kommer tillbringa en natt för att sedan hoppa på ett tåg som tar oss hela vägen till Peking. Transmongoliska järnvägen som den egentligen kallas, då slutstationen är Peking, kommer föra oss genom nästan hela Ryssland genom Mongoliet och slutligen till Kina. Vi kommer göra två stopp längs vägen, det första i Irkutsk där vi kommer bo hos en rysk familj en natt samt vandra längs med Baikalsjön. Det andra stoppet blir Ulan Bator i Mongoliet, då vi skall bo i mongoliska hyddor ute på stäppen och rida på små mongoliska hästar. Efter det väntar två sista dagar på tåg innan vi anländer i Peking. Vi kommer här tillbringa ca 10 dagar till att utforska och upptäcka. Resan går sedan vidare till Vietnam och värmen :) Resterade del av resan är ännu inte planerad, men uppdateringar kommer komma med tiden!
Hoppas allt är bra hemma i Sverige så hörs vi!
Jag (Josefine Uno) och Andreas Kölling kommer göra en resa som startar på Landvetter flygplats den 17/10-11 kl 06.55. Härifrån kommer vi ta oss vidare med flyg till Moskva där vi kommer tillbringa en natt för att sedan hoppa på ett tåg som tar oss hela vägen till Peking. Transmongoliska järnvägen som den egentligen kallas, då slutstationen är Peking, kommer föra oss genom nästan hela Ryssland ner genom Mongoliet och slutligen till Kina. Vi kommer göra två stopp längs vägen, det första i Irkutsk där vi kommer bo hos en rysk familj en natt samt vandra längs med Baikalsjön. Det andra stoppet blir Ulan Bator i Mongoliet, då vi skall bo i mongoliska hyddor ute på stäppen och rida på små mongoliska hästar. Efter det väntar två sista dagar på tåg innan vi anländer i Peking. Vi kommer här tillbringa ca 10 dagar till att utforska och upptäcka. Resan går sedan vidare till Vietnam och värmen :) Resterade del av resan är ännu inte planerad, men uppdateringar kommer komma med tiden!
Ser fram emot att få uppdatera er med ny information om framtiden, nu ska jag äta pannkakor som Andreas gjort nu på söndagsmorgonen :)
Ha de bra så hörs vi snart!

RSS 2.0