Vad är Transsiberian - a trip to asia?

Hallå allihopa :)
Jag tänkte börja med en liten beskrivning om vad ni kommer kunna förvänta er av denna fantastiska blogg i framtiden, detta så ni kan en liten smakbit av vad som komma skall...
Vi (Josefine Uno och Anderas Kölling) kommer göra en resa som startar på Landvetter flygplats den 17/10-11. Därifrån tar vi oss vidare via flyg till Moskva där vi kommer tillbringa en natt för att sedan hoppa på ett tåg som tar oss hela vägen till Peking. Transmongoliska järnvägen som den egentligen kallas, då slutstationen är Peking, kommer föra oss genom nästan hela Ryssland genom Mongoliet och slutligen till Kina. Vi kommer göra två stopp längs vägen, det första i Irkutsk där vi kommer bo hos en rysk familj en natt samt vandra längs med Baikalsjön. Det andra stoppet blir Ulan Bator i Mongoliet, då vi skall bo i mongoliska hyddor ute på stäppen och rida på små mongoliska hästar. Efter det väntar två sista dagar på tåg innan vi anländer i Peking. Vi kommer här tillbringa ca 10 dagar till att utforska och upptäcka. Resan går sedan vidare till Vietnam och värmen :) Resterade del av resan är ännu inte planerad, men uppdateringar kommer komma med tiden!
Hoppas allt är bra hemma i Sverige så hörs vi!
Jag (Josefine Uno) och Andreas Kölling kommer göra en resa som startar på Landvetter flygplats den 17/10-11 kl 06.55. Härifrån kommer vi ta oss vidare med flyg till Moskva där vi kommer tillbringa en natt för att sedan hoppa på ett tåg som tar oss hela vägen till Peking. Transmongoliska järnvägen som den egentligen kallas, då slutstationen är Peking, kommer föra oss genom nästan hela Ryssland ner genom Mongoliet och slutligen till Kina. Vi kommer göra två stopp längs vägen, det första i Irkutsk där vi kommer bo hos en rysk familj en natt samt vandra längs med Baikalsjön. Det andra stoppet blir Ulan Bator i Mongoliet, då vi skall bo i mongoliska hyddor ute på stäppen och rida på små mongoliska hästar. Efter det väntar två sista dagar på tåg innan vi anländer i Peking. Vi kommer här tillbringa ca 10 dagar till att utforska och upptäcka. Resan går sedan vidare till Vietnam och värmen :) Resterade del av resan är ännu inte planerad, men uppdateringar kommer komma med tiden!
Ser fram emot att få uppdatera er med ny information om framtiden, nu ska jag äta pannkakor som Andreas gjort nu på söndagsmorgonen :)
Ha de bra så hörs vi snart!

Kommentarer
Postat av: Andreas

Åhhhhh va bra du skriver Elskling :):):)

2011-10-02 @ 11:07:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0